Ontdek welke overtredingen in België het vaakst tot gasboetes leiden

19 okt 2023

Ontdek welke overtredingen in België het vaakst tot gasboetes leiden

Snelheidsovertredingen

Een van de meest voorkomende overtredingen in België zijn snelheidsovertredingen. Te hard rijden op de weg kan leiden tot hoge boetes en ook punten op het rijbewijs. De snelheidslimieten zijn duidelijk aangegeven en het is belangrijk om ze te respecteren om de veiligheid op de weg te waarborgen.

Rijden onder invloed

Een andere veelvoorkomende overtreding die vaak leidt tot gasboetes is rijden onder invloed van alcohol of drugs. Het is absoluut verboden om onder invloed achter het stuur te zitten. De politie voert regelmatig alcoholcontroles uit en de boetes zijn streng. Daarnaast kan rijden onder invloed ook leiden tot het verlies van het rijbewijs.

Parkeren op verboden plaatsen

Het verkeerd parkeren van voertuigen op verboden plaatsen is ook een veelvoorkomende overtreding. Dit kan gaan om dubbel parkeren, parkeren op een trottoir, of het parkeren op een plaats waar dat niet is toegestaan. Dit kan niet alleen leiden tot een gasboete, maar ook tot het wegslepen van het voertuig.

Onjuist gebruik van de autogordel

Het dragen van de autogordel is verplicht voor zowel de bestuurder als de passagiers. Het niet dragen van de gordel kan leiden tot gasboetes en ook tot punten op het rijbewijs. Het is belangrijk om altijd de autogordel correct te gebruiken om de veiligheid van alle inzittenden te waarborgen.

Gsm-gebruik tijdens het rijden

Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is verboden in België. Veel mensen maken zich echter schuldig aan deze overtreding, wat kan leiden tot hoge boetes. Het is belangrijk om je telefoon tijdens het rijden niet te gebruiken en indien nodig handsfree te bellen.

Conclusie

Het is van groot belang om de verkeersregels in België te respecteren om boetes en andere straffen te vermijden. Snelheidsovertredingen, rijden onder invloed, parkeren op verboden plaatsen, onjuist gebruik van de autogordel en gsm-gebruik tijdens het rijden zijn enkele van de meest voorkomende overtredingen die kunnen leiden tot gasboetes. Zorg dus voor een veilige en verantwoordelijke rijstijl om problemen te voorkomen.

Nieuw toegevoegd: