Verborgen overtredingen die kunnen resulteren in gasboetes in België

19 okt 2023

Verborgen overtredingen die kunnen resulteren in gasboetes in België

Als automobilist in België zijn er bepaalde overtredingen waarvan je misschien niet op de hoogte bent, maar die toch kunnen resulteren in een gasboete. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze verborgen overtredingen om ongewilde boetes te vermijden.

Overtreding 1: Het niet correct parkeren

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat ze niet op een zebrapad mogen parkeren, maar er zijn ook andere regels waar men zich aan moet houden. Het parkeren binnen een bepaalde afstand van een kruispunt of hoek kan bijvoorbeeld ook leiden tot een gasboete. Zorg er altijd voor dat je op een correcte manier parkeert om boetes te voorkomen.

Overtreding 2: Niet handsfree bellen

In België is het verboden om tijdens het rijden te bellen zonder een handsfree kit. Dit geldt ook wanneer je tijdelijk stilstaat, zoals bij een rood licht. Zelfs het vasthouden van je telefoon kan leiden tot een gasboete. Zorg er dus voor dat je altijd een handsfree kit gebruikt om te voorkomen dat je beboet wordt.

Overtreding 3: Het niet correct aanduiden van een rijstrookwissel

Wanneer je van rijstrook wisselt, moet je altijd duidelijk aangeven wat je van plan bent te doen. Het niet correct gebruiken van je richtingaanwijzers kan leiden tot een gasboete. Wees altijd duidelijk en zorg ervoor dat je andere weggebruikers op de hoogte stelt van je intenties.

Overtreding 4: Gebruik van mistachterlichten zonder reden

Hoewel je mistachterlichten mag gebruiken bij slecht zicht, is het gebruik ervan zonder reden verboden. Het onnodig gebruiken van mistachterlichten kan leiden tot een gasboete. Gebruik ze dus alleen wanneer het echt nodig is.

Conclusie

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de verborgen overtredingen die kunnen leiden tot gasboetes in België. Door je bewust te zijn van deze regels en ze na te leven, kun je onnodige boetes voorkomen. Zorg ervoor dat je altijd correct parkeert, handsfree belt, je rijstrookwissels aanduidt en mistachterlichten alleen gebruikt wanneer dat nodig is. Op die manier blijf je uit de problemen en vermijd je onverwachte kosten.

Nieuw toegevoegd: